Profil

Framsteg inom rengöringsteknik och hygien baserat på system och metoder

Wetrok skapar innovationer för den professionella rengöringsprocessen med hjälp av hög schweizisk kvalitet i forskning och utveckling av rengöringsmaskiner och rengöringskemikalier. Dessutom fastställer och förmedlar Wetrok system- och metodkompetens. 

Wetrok, det mångsidiga och högspecialiserade schweiziska företaget för modern rengöringsteknik, intar en ledande och banbrytande position inom forskning och utveckling av professionella rengöringsmaskiner och rengöringskemikalier.
Hos Wetrok, som har ett omfattande sortiment av rengöringsmaskiner, apparater och kemiska produkter, kan kunden hitta allt som den behöver på ett ställe. Varje produkt hos Wetrok är unik. Den uppfyller kravet på att fungera perfekt för sitt specifika ändamål och passar dessutom optimalt ihop med övriga produkter och tjänster. Det som utmärker Wetrok är personlig kundrådgivning och närhet till kunderna. 

Wetrok erbjuder kurser i system- och metodkompetens som belyser alla aspekter i rengöringsprocesserna och ger på så sätt kunderna fördjupade kunskaper om användningsområdet. Kunderna får ta del av skräddarsydda rengöringskoncept. Det ökar effektiviteten och kvaliteten samtidigt som kostnaderna för den dagliga rengöringen minskar.

Internationell närvaro med bas i Schweiz.

Wetrok har sitt huvudsäte i Zürich-Kloten och dessutom ett nät av försäljningsställen. Internationella dotterbolag tar hand om kunder i Tyskland, Polen, Sverige och Österrike. I ungefär 40 andra länder kan auktoriserade återförsäljare erbjuda sina professionella kunder Wetroks beprövade produkter som uppfyller schweizisk kvalitetsstandard.
Sammanlagt närmare 100 000 kunder använder Wetroks produkter och tjänster för att uppnå högsta möjliga effektivitet i professionell rengöring.

Pionjärer i rengöringsteknik

Wetrok började sin verksamhet redan 1948. Då lanserade det unga teknikföretaget med stor framgång en enskivig skurmaskin. Kort därefter kom de första skursugmaskinerna samt våt- och torrdammsugare. 
År 1955 anslöt sig Wetrok till Diethelm Keller-gruppen (DKB) och började utveckla rengörings-, underhålls- och skyddsprodukter. Därmed förändrades företaget från att vara enbart en maskintillverkare till att bli en leverantör av ett komplett sortiment för professionell rengöring.
När Wetrok 2008 övertog och inkorporerade det traditionella schweiziska kvalitetsmärket Minatol, befästes Wetroks starka marknadsposition ytterligare.

Läs mer om vår profilbroschyr eller våra aktiviteter inom forskning & utveckling.