INTERCLEAN 2018


07.06.2018

Från 15 till 18 maj 2018 pågick den internationella rengöringsmässan INTERCLEAN i Amsterdam. I Wetroks mässmonter kunde besökarna få information om morgondagens rengöringstrender och kasta en exklusiv blick på den utrustning som krävs för dem. Här var det en alldeles speciell ”följeslagare” som stal showen.

”Blickar in i framtiden” – det var mottot för Wetroks mässmonter. Framtidsorientering är sedan 70 år tillbaka tradition hos Wetrok, eftersom vi idag utvecklar det som imorgon kommer att vara viktigt i rengöringsvardagen. För att göra framtidsmetaforen lite mer påtaglig för besökarna stod en tvättäkta Delorean i mitten av montern. Just det, bilen som i filmen ”Tillbaka till framtiden” fungerade som tidsmaskin. Den blev också en omtyckt bakgrund till en och annan mässelfie.

På 170 kvadratmeter monteryta presenterade Wetrok fem nya världsnyheter för professionell rengöring för yrkeskåren. Bäst av allt: Varje maskin och varje apparat kunde undersökas och testas live på plats.

Automatic Marvin: en charmig följeslagare
Den sympatiska rengöringsroboten Marvin var huvudattraktionen. Stundtals kunde den nästan inte röra sig på grund av alla intresserade som stod runt den. Men det gjorde bara att besökarna med egna ögon kunde se hur exakt och pålitligt Marvin upptäcker hinder och kan reagera på dem. Istället för att rusa fram och börja med en helautomatisk robot väljer Wetrok Marvin, som är en praktisk interaktion mellan människa och maskin, och tolkar därmed den stora digitaliseringstrenden annorlunda än många konkurrenter. Marvins unika Teach’n’Repeat-funktion gör programmeringskunskaper överflödiga: Det räcker att städpersonalen går över en yta med Marvin en gång, sedan är proceduren sparad. Marvin kan därefter utföra den självständigt medan städpersonalen under tiden ägnar sig åt andra, övergripande uppgifter. Intressenterna uppskattade framför allt att Marvin är mindre och mer kompakt än andra rengöringsrobotar på marknaden.

Discomatic Bolero: förvandlingskonstnär som löser ett gammalt dilemma
Discomatic Bolero skapade också en del förundran. Det handlar om en kombiskurmaskin med två utbytbara tankar. Tack vare det snabba bytet kan olika användningsområden bli glänsande rena på kortast möjliga tid. Det ständiga dilemmat med att välja mellan en stor maskin eller en kompakt modell är därmed löst.

Wetrok KeyCar: en låsbar städvagn med en personlig prägel
Wetrok KeyCar är en städvagn som förenar de högsta säkerhetskraven med individuell design. Transportvagnen kan låsas helt. På så vis skyddas obehöriga mot att komma i kontakt med rengöringskemikalierna. Den valfria designen visar att säkerhet också kan förpackas snyggt: Kunderna kan välja bland 20 motiv eller få sin KeyCar tryckt med sin personliga design.

Wetroks Portavac: en proffsdammsugare på ryggen
Den nya ryggdammsugaren Wetrok Portavac presenterades på en upphöjd sockel. Eftersom den placerats på en optimal höjd kunde besökarna själva uppleva den ergonomiska bärkomforten. Med den nya ryggdammsugaren rengörs trappor och hissar i en handvändning.

Wetrok Tracking: full kontroll på maskinparken
Maskinparkssystemet Wetrok Tracking presenterades också. Den ger städföretagen alltid full kontroll över sin maskinpark. Trevlig bieffekt: Det periodiska underhållet av maskinerna hör till historien. Nu är det istället ekonomiskt underhåll vid behov som gäller.

Food & Drinks: Rök utan eld
Efter en lång mässdag blir man törstig. För att tanka ny energi skämdes besökarna bort med extravaganta drinkar från molekylärköket i Wetroks bar. Fruktiga drinkar som serverades i rykande laboratorieglas tog besökarna till en färggrann värld.

Internationella besökare från Togo och Australien
INTERCLEAN är ett stående inslag för många kunder från världens alla hörn. I montern pratade Wetroks medarbetare med kunder från Bulgarien, Indien, Australien, Togo, Colombia, Amerika och Kina. Människor från alla kontinenter som är en del av rengöringsvärlden träffades under fyra dagar på ett och samma ställe.

För Thomas Kyburz, CEO på Wetrok, var det en unik vecka med många spännande möten. ”Vi har forskat och jobbat intensivt på våra nyheter för att underlätta så mycket som möjligt för våra kunder i deras rengöringsvardag. Vi är stolta över resultatet och därför kunde vi knappt bärga oss tills vi fick presentera dessa innovationer för våra kunder.” En särskild respons som flera av kunderna kom med uppskattade han speciellt: ”I samtalen blev det tydligt att kunderna inte uppskattar Wetrok på grund av enstaka produkter eller tjänster, utan på grund av förmågan att erbjuda hela rengöringssystem.” Det är ett budskap som Thomas Kyburz och hans organisation strävar efter att arbeta vidare på.

Kontakt:
Är du intresserad av en av produkterna som presenterades eller att få mer information om vårt utbud av produkter och tjänster? Wetrok-teamet hjälper dig gärna:

Fyll i kontaktformuläret