Lider dina bonade golv av fläckar från desinfektionsmedel?


23.04.2020

Flera kunder har kontaktat oss och sagt att deras bonade golv fått vita fläckar sedan corona-krisen, vilket orsakats av handsprit som droppat ner på golvet.

Vill du ta bort fläckarna men har just nu inte tid att göra en grovrengöring eller lägga på en ny polish? Då kan vi här dela med oss av ett par enkla tips för att snabbt bättra på utseendet:

Första hjälpen: Så här tar du bort vita fläckar från desinfektionsmedel på bonade golv (PDF)

Obs!

  • Gäller inte alla golvtyper: Vi har provat olika metoder för kosmetisk reparation. De tips som listas här gäller bara för golv som belagts med akrylsjälvglansdispersion (t.ex. Wetrok Mepol H eller polish). Vi har testat på elastiska golv (PVC) och konststen (terrazzo). Om du har en annan golvtyp som fått vita fläckar är du välkommen att kontakta oss för individuell rådgivning.
  • Ersätter inte grovrengöring: Första hjälpen-tipsen förbättrar enbart utseendet – de reparerar inga skadade beläggningar. Beroende på var betraktaren står och hur ljuset faller kan vissa skador ändå synas lite. Fullständig borttagning kan bara uppnås med en grovrengöring med ny skyddsbehandling (helst två till tre lager).

2 tips: Undvik fläckarna innan de uppstår
Allra helst vill du kanske undvika fläckarna helt och hållet? Då har vi två tips till dig:

  • Ställ en droppskål under dispensern med handsprit. Droppskålen måste passa till respektive modell (finns oftast som tillbehör).
  • Lägg en skyddsmatta under dispensern med handsprit, exempelvis en smutssamlande matta (skär ev. till en själv)

Vill du ha rådgivning?
Om du har en annan typ av golv (t.ex. trä) som fått fula fläckar eller om du har andra rengöringsproblem är du välkommen att höra av dig till din kundrådgivare. Vår kundservice hjälper dig också gärna:

Några frågor?
+46 8 444 34 00

Begära specialist återkoppling